Hoe werkt het

Sound of Soul is een innovatief product, die het mogelijk maakt om in real time, muziek en licht  te ervaren, op basis van je Hartslag, ook wel de HRV (hartfrequentie-variabiliteit) genoemd. Jezelf,  je innerlijke trillingen, je hart, speelt deze muziek!

Je lichaam is een perfecte organisme dat probeert het leven met elke hartslag in stand te houden. De muziek van je hart op basis van je hartslag gemaakt geeft alleen maar voordeel voor het lichaam, er is geen aanpassing nodig.
Het hart is een reactieve orgaan; het reageert op alle invloeden (zoals water) en maakt geen onderscheid tussen goede en slechte, stress en kalmerende factoren. Het reageert gewoon. Een bedreiging, een angst, is het echte of imaginaire, zet het hart in een toestand van stress.
Het beluisteren van onze eigen hartmuziek laat ons toe ons van onze angsten en blokkades te bevrijden. We ervaren onszelf in de perfecte schoonheid, vrij van gedachten en waarden in het hier en nu, en creëert je eigen ruimte waarbij de zelfgenezende kracht het lichaam regulariseert.
DE KLEUREN VAN JE HART

Verschillende kleuren hebben een verschillend effect op de ziel en op ons lichaam; en het kan dienovereenkomstig worden gebruikt als een ondersteuning en helend element. De kleur therapie is gebaseerd op deze erkenning. Sinds eeuwen is de doeltreffendheid en de betekenis van kleuren bekend.
Sound of soul genereerd  de geluiden met de overeenkomstige licht kleuren. Je ondervindt uw eigen muziek met het bijhorende licht spectrum. Je hoort je eigen harts muziek en tegelijkertijd zie  je ze ook als kleuren. Een Led-lamp aangesloten op het systeem registreert de geluiden en je ziet de kleur die overeenkomt met het geluid.